Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

> Náboženství samo o sobě není zdrojem jakéhokoliv zla.

Možná každý známe nějakého přesvědčeného komunistu, který měl rád svoji rodinu, zdravil sousedy, neúčastnil se politických procesů ani nestřílel do lidí na hranicích. Přesto ten člověk podporoval ideologii, která způsobila v historii mnoho křivd a utrpení. S náboženstvím je to podobné.

https://www.youtube.com/watch?v=UjtRmInb_eQ

0 1
možnosti
JJ

Muslimové často odsuzují terorismus. Stejně jako křesťané odsuzují útoky na homosexuály, stejně jako hinduisté a buddhisté odsuzují vraždění a věznění menšin v Bangladéši či Myanmaru. Stejně tak komunista (někdo, kdo opravdu pochopil myšlenky Marxe) bude odsuzovat východoevropskou verzi této ideologie (já komunista nejsem, ale když si přečtete dílo Marxe a porovnáte ho s tím, co zde existovalo, je jasné, že nebyl pochopen). Milovník Nietzcheho, věřící v ideologii übermensch přece taky není zodpovědný za to, že ji Hitler zmanipuloval a pochopil špatně.

Zdrojem zla by pak mohla být jakákoliv myšlenka. Ale tak to není. Zdrojem zla jsou lidé, kteří chtějí zlo páchat.

0 1
možnosti
RP

Souhlasím s Vámi, vzdělání dětí v rozvojových zemích je důležité. Byla jsem v několika zemích, kde se dodržuje Ramadán a myslím že tam nejsou o nic víc nezodpovědné rodiny než jinde. Ramadán je jejich zvyk po kterém nám nic není buďme rádi, že u nás žijeme jinak. Mohou se financovat studie o tom jak škodí plodu, ale jsou to zbytečně vyhozené peníze, je to jiný svět a stejne se budou řídit svými zvyky. A hlavně máme svých starostí dost....

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS