Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

povrchnost TOP 09

Před blížícími se volbami je důležité sledovat důvěryhodnost politických subjektů, jakož i vystupování jednotlivých členů. 

Před několika dny se tu objevil článek, kde se psalo, že Zdeněk Fink a jeho manželka obdrželi vakcínu. TOP 09 mlčela. Nyní, když "předběhli" zaměstnanci Státního zdravotního úřadu, tak se např. předsedkyně strany mohla téměř zbláznit (viz její twitter).

Pro ujasnění, myslím si, že oba případy jsou odsouzeníhodné. Avšak domnívám se, že by nebylo špatné, kdyby si Markéta Pekarová Adamová nejdříve zkritizovala své spolupracovníky, a až pak se pouštěla do všech ostatních.

Zdeněk Fink sice není členem TOP 09, avšak je členem HDK, strany, která s TOPkou dlouhodobě spolupracuje. Ostatně, několik příspěvků pana Finka se objevilo na webu TOPky. Je evidentní, že spolupráce těchto subjektů je natolik silná, že jakékoliv veřejné upozornění na porušení morálních zásad je nepředstavitelné. 

TOPka se nás dlouhodobě snaží přesvědčit o své morální zásadovosti prostřednictvím kritiky imorality Andreje Babiše. Budiž, na to je třeba upozorňovat. Aby však strana byla důvěryhodná a zejména konzistentní, je třeba nebát se vystřelit i do vlastních řad.

Možná se dočkáme. Nejspíše ale ne. Abych se vyhnul spekulacím, že předsedkyni strany informace o fiasku Finka minula, reagoval jsem včera na její příspěvek na twitteru. Dočkal jsem se pouze mlčení. Škoda. 

Autor: Jakub Janata | čtvrtek 14.1.2021 12:18 | karma článku: 33,69 | přečteno: 972x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Nejpůvabnější vlastnost je zvědavost. Jsem ekonom, kterého zajímá filozofie, lingvistika, sociální vědy a mezinárodní vztahy. 

Seznam rubrik