Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

otázkou je kam až jde vaše svoboda..chcete také svobodu zabíjení??????? svobodu fackování podle Kalouska???? svobodu lhaní podle KLAUSE? svobodu manipulace podle Goebblese?..a svobodu jezdit si autem vlevo či vpravo nebo uprostřed a po chodníku???????? kam až jde vaše svoboda? je podle vás i svoboda si v krámu vzít co chci a neplatit?

Nebo chápete, že je nutné mít jistá pravidla chování, a skutečnost, že jsou v různých lidských skupinách různá pravidla víme...my například nevěrně ženy nekamenujeme, a za krádež neutínáme ruku

A tak zde tedy máme zákaz kouření a podle mne je to dobře..v USA HO MAJÍ TAKÉ A začali s tím již dávno před více než 30 lety.....a vlastně i u nás, jenže u nás to jde pomalu...........kdysi se u nás kouřilo všude, ve vlaku v tramvaji a tak dále, pak se najednou ve vlaku objevil vagon pro nekuřáky, později se to změnilo a byly všechny vlaky nekuřácké a jen jeden byl kuřácký a dnes již se nemá kouřit ve veřejných prostorách vůbec a je to tak dobře........a navíc když se podíváte do minulosti, v Evropě se začalo kouřit až dlouho po tom, co Columbus a jemu podobní přinesli tabák a zvyk kouření z cizího kontinentu k nám........Evropa byla nekuřácká........tedy jsme měli svobodu nekuřáckou..........kterou nám vzali podnikatelé, kteří si na tomto zlozvyku napakovali kapsy..........podobně jako dealeři drog......

5 7
možnosti
TH

Vy komunisti proste porad musíte neco zakazovat a kecat lidem do života, ze?

6 2
možnosti
JH

Rakousko nic nezmírnilo, jen zachovalo stávající stav.

0 0
možnosti
MS

Hezký článek, akorát bych doplnil ,že současná podoba není hlavní vinou kuřáků a nekuřáků, ale právě provozovatelů. V předchozí úpravě totiž měli dost možností a návodů, jak zacílit na obě zákaznické skupiny, aniž by jedna druhou omezovala, a zákaz od 12:00 do 14:00 opravdu není opatření. Před tímto zákonem byl sice poměr nekuřáckých hospod a restaurací 60 ku 40 %, takže výběr byl možná adekvátní, ale jakou mi dáte záruku, že těch 60% skutečně plnilo předchozí zákonnou úpravu - tedy faktické stavební oddělení?

Jinak souhlas. Kromě Rakouska je spousta dalších západních zemí, kde je sice plošný zákaz, ale s výjimkami - viz Wikipedie. Tady už neplatí západní země náš vzor?

Ve firmě jsou regulérní kuřárny - tedy další soukromý majetek přístupný veřejnosti, ale označený a respektovaný. V tomhle jde o regulérní podnikatelskou diskriminaci.

A samozřejmě celá debata na tohle téma je obyčejné pokrytectví ve světle faktu, že tabák je prokazatelně zdraví škodlivý, přesto legální a volně prodejný. Jiné zboží je pokrytecky stahováno z trhu.

1 1
možnosti
MB

Mám tomu rozumět tak, že zdravý rozum se ještě v Rakousku může používat ? Člověk se sám může rozhodnout kam půjde a jak naloží se svým majetkem ? ? No to není možné, jsem ztracen - žiji z Vládní brožury, co když to přijde k nám !? ... Nemyslím - Tedy jsem ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Zákaz kouření v restauracích a dalších pohostinských provozovnách by měl určovat výhradně majitel bez ohledu na to, jak to mají v Rakousku, Německu a kdoví kde ještě. Přidělené identifikační číslo nebude stačit, to by si lidé nepamatovali nebo by to popletli, lepší bude nastřelený čip pod kůži a argumentem pro čip nejspíš bude, kde všude to mají. :-(

14 1
možnosti
JH

majitel nebude při podnikání určovat v čem bude jeho podnikání škodit lidem, bude dodržovat hygienické předpisy a zákony.Tečka

1 4
možnosti
KM

Bóh zapláť, že nás tehdáj tatíčok Garigue Masárik oslobodíl a vyviédol z teho chomúta Rakúsko-Uhorského a že zme od tej doby samoštátný.

Veď tákto, vďaka nášim zodpovedným posláncom, ktorý v žiádnom prípádku neustúpijá, sa móžeme konečno alespoň v dačom prodráť na špicu Európy a tej jej Úníje.

1 0
možnosti
JP

Zbytečné téma, vývoj se nedá zastavit,začouzené špeluňky nemá cenu udržovat při životě.

4 14
možnosti
Foto

Sám si odporujete. Začouzené špeluňky se na trhu držely naprosto spolehlivě a nepotřebovaly k tomu žádné dotace, pobídky a už vůbec ne zákon. Stačila poptávka zákazníků.

16 0
možnosti
Foto

Bohužel, nejde o svobodz nýbrž totalitu, kdy jakýsi hospodský rozhoduje o tom, zda budou lidé vdechovta karcinogenní látky či nikoli.

2 26
možnosti
JJ

Cože?

Vždyť já se můžu svobodně rozhodnout, že do té hospody nepůjdu a nic vdechovat nebudu. Žádnej hospodskej mě nikdy nikam nenutil jít a vdechovat karcinogenní látky, a jestli Vás jo, tak doporučuji zajít na Policii ;-)

26 0
možnosti
JH

je naprosto vyloučené, aby v naší společnosti někdo podnikal s prostředím, které jenom škodí zdraví svému okolí.

Bláboly, co všechno zakážeme se opakují, pro informaci - žádný zákon nezakazuje kouření. Kuřáci mohou kouřit, ale ne tam, kde poškozují zdraví ostatním ve veřejně přístupných prostorách

3 22
možnosti
ZH

Hospoda je především privátní prostor a má být pouze na vůli majitele, jakým způsobem přístup do něj upraví. A vy žádné právo na nekuřáckou hospodu nemáte, jsou to pouze vlhké levičácké sny.

26 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Nejpůvabnější vlastnost je zvědavost. Jsem ekonom, kterého zajímá filozofie, lingvistika, sociální vědy a mezinárodní vztahy. 

Seznam rubrik